אחת הדרכים הטעימות לזמן איכות עם הילדים הינה לשתף אותם בבישול ואפייה. הילדים אוהבים מאוד הפעלות מתוקות, וייהנו מחוויה מיוחדת במינה בעת הכנת עוגיות שוקולד פיצוץ. הטעם הנפלא של העוגיות והמראה המיוחד שלהן יאפשרו להורים לנקות בסיפוק את הלכלוך שהילדים השאירו...
הקדמה קצרה להעשרה: שוקולד הוא חומר גלם רגיש. אם מניחים אותו בסיר על מקור חום הוא עלול להישרף ולאבד מטעמו ומרקמו. לכן, במתכונים מנחים להמיס את השוקולד בשיטת בן מארי (בסיר כפול, כלומר סיר בתוך סיר). בתוך הסיר העליון מניחים את קוביות השוקולד להמסה. בסיר התחתון שמים מים כך שלא יגעו בתחתית הסיר העליון. כך, השוקולד יומס באיטיות ולא יישרף.
שיטה נוספת להמסה היא במיקרו גל. גם בשיטה זו יש להיזהר לא לשרוף את השוקולד. יודגש, כי לעיתים קרובות בעת המסת שוקולד במיקרוגל הוא אינו משנה את צורתו ונראה כי הוא לא נמס, אך בפועל הוא רך. לכן, בעת המסה במיקרו גל רצוי לחמם לפרקי זמן קצרים ומדי פעם לערבב ולבדוק שהשוקולד לא נשרף.
חומרים: להכנה של כ- 30 עוגיות בשיתוף הילדים
240 גר' שוקולד מריר.
40 סמ"ק שמן (ניתן למדוד בבקבוקי תינוקות).
3/4 כוס סוכר (120 גר')
קורט מלח
וניל
3 ביצים
כוס וחצי קמח (220 גר')
שקית אבקת אפייה (10 גר')
צימוקים (לא חובה)
אופן ההכנה :
ממיסים את השוקולד ביחד עם השמן בשיטת בן מארי עד שהשוקולד נמס. במיקסר (וו גיטרה), מאחדים את הסוכר, וניל, מלח והביצים לעיסה אחידה. לאחר איחוד החומרים וללא הפסקת עבודת המיקסר יוצקים לתוכו את השוקולד המומס עד שהעיסה נראית אחידה ושוקולדית.
מנפים קמח ואבקת אפייה לתוך התערובת תוך כדי קיפולה . מקפלים את הקמח עם תערובת השוקולד עד לקבלת עיסה ללא גושים. מעבירים את העיסה שנוצרה לקערה נקייה ומכניסים למקרר למספר שעות (עדיף לילה).
בקערה שמים אבקת סוכר. נותנים לילדים לגלגל כדורי בצק (לא גדולים מדי). יוצרים גומה בכל כדור, מניחים צימוקים ומקפלים שוב לכדור. נותנים לילדים לטבול את הכדורים בתוך אבקת הסוכר את אותו הכדור פעם אחר פעם (3-4 פעמים).
מניחים את העוגיות בתבנית אפיה המצופה בנייר אפייה. (כדי שהעוגיות לא יתגלגלו בתוך התבנית רצוי ללחוץ עליהם טיפה כדי לקבע אותם לתבנית).
את העוגיות אופים של 180 מעלות כ- 10 דקות ולא יותר. באפייה הן גדלות ומתפוצצות כך ומקבלות מראה של אדמה שבורה, לכן הן נקראות גם עוגיות רעידת אדמה או עוגיות פיצוץ.
כאשר מוציאים את העוגיות הן עדיין רכות. לא לגעת, למרות שזה מפתה! יש לחכות מספר דקות על מנת שיתקררו ויתקשו, ורק אז יוכלו להיפרד בקלות מתבנית האפייה.
בתיאבון!!!!
לירז פינבליט - סודות מתוקים.
עוגות מעוצבות בצק סוכר לימי הולדת ואירועים, תמונות אכילות, הפעלות בצק סוכר לילדים
וסדנאות בצק סוכר למבוגרים באזורי המרכז, חיפה והצפון